FC Den Bosch stelt Jack de Gier aan

Foto: Marco Oomen Fotografie

Jack de Gier wordt zoals verwacht de nieuwe trainer van FC Den Bosch. De voormalig speler van de club tekende vandaag een contract tot het einde van het seizoen. De Gier zal daarbij gebruik maken van William van Overbeek, Paul Verhaegh en John Vos. Het drietal was de afgelopen weken op interim-basis eindverantwoordelijk.

Manager Voetbalzaken Jan Gösgens: “Na het tussentijdse vertrek van Erik van der Ven zaten we zonder gediplomeerde hoofdtrainer. Met dispensatie van maximaal een maand, moesten we dus op zoek naar een trainer met de juiste papieren. Al snel kwamen we uit bij Jack. Hij is ervaren, was per direct beschikbaar en heeft een verleden bij de club. Dat maakt Jack de juiste man op de juiste plek op het juiste moment. Hij brengt pit, zorgt voor plezier en een winnaarsmentaliteit. Ons doel is een positief slotakkoord van het seizoen, waarbij we het door ontwikkelen van onze talenten kunnen koppelen aan resultaten op het veld. Met Jack aan boord hebben we daar alle vertrouwen in.”

De Gier: Speciaal plekje in mijn hart

Jack de Gier: “Ik heb altijd gehoopt een keer trainer van FC Den Bosch te worden. In 1988 maakte ik mijn profdebuut in De Vliert. FC Den Bosch heeft dus een speciaal plekje in mijn hart. Er staat een selectie met weinig ervaring, maar met veel potentie. De basis is gelegd om de ontwikkeling van deze talenten door te zetten. Ik volg het betaalde voetbal het hele jaar door op de voet en heb ook veel wedstrijden van FC gezien. De spelers zijn dus geen onbekenden voor me, al heb ik als trainer alleen met Frank Sturing en Christophe van Zutphen gewerkt. De afgelopen weken, zeker na de tweede helft tegen Excelsior afgelopen weekend, heeft het team veerkracht getoond en dankzij de gelijke spelen een boost gekregen. Het is een goed moment om in te stappen. Ik heb heel veel zin om de komende vijf maanden met deze selectie en staf aan de slag te gaan.”

De Gier stond eerder op eigen benen bij Almere City, NEC en Go Ahead Eagles. Sinds afgelopen zomer zat hij zonder club. FC Den Bosch is de nummer negentien van de Keuken Kampioen Divisie.