FC Den Bosch verwelkomt voormalig sterspeler Almere City

Een opvallende verschijning op de training van FC Den Bosch. Soufyan Ahannach houdt momenteel zijn conditie op peil bij de nummer negentien van de keuken Kampioen Divisie. Mogelijk leidt dat in de toekomst tot een contract. Een win-win situatie voor beide partijen.

De 25-jarige Ahannach zit sinds afgelopen zomer zonder club. Daarmee kwam een einde aan een lucratief contract bij Premier League club Brighton Hove & Albion. Ahannach speelde er geen enkele minuut in de Premier League. De afgelopen jaren werd hij voornamelijk verhuurd.

Eind 2012 maakte Ahannach namens Almere City zijn debuut in het betaald voetbal. Zijn echte doorbraak was echter in het seizoen 2015-2016 met 10 goals en 9 assists in 30 duels in de Keuken Kampioen Divisie. Die lijn zette hij het seizoen 2016-2017 door met 18 goals en 15 assists in 42 duels door.

In de zomer van 2017 maakte hij niet de overstap naar de Eredivisie maar direct de Premier League. Tot speelminuten kwam het echter niet, behalve met de reserves en het Onder 23 team. Begin 2018 volgde een verhuurd aan Sparta. In het seizoen 2018-2019 stond hij buitenspel vanwege een blessure. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan het Belgische Royale Union Saint Gillis en later aan Go Ahead Eagles. Beide verhuurperiodes konden echter geen succes worden genoemd.

Ahannach hoopt nu zijn loopbaan nieuw leven in te blazen bij FC Den Bosch. Die club wordt mogelijk op korte termijn overgenomen door Amerikaans-Chinese investeerders. De Pacific Media Group heeft meer dan gewone belangstelling.