FC Emmen bereikt akkoord met verdediger uit Peru

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

FC Emmen krijgt er opnieuw een speler uit Peru bij, zo meldt RTV Drenthe. Het gaat om de 24-jarige Jean-Pierre Rhyner. De centrale verdediger komt op huurbasis over van Cádiz CF. Die club verhuurde hem de eerste seizoenshelft aan Cartagena.

Rhyner heeft niet al te veel wedstrijdminuten in de benen. Vorig seizoen kwam de in Zwitserland geboren Peruviaan namens Cádiz CF op het tweede niveau van Spanje tot acht duels.

De afgelopen maanden speelden hij zes duels voor Cartagena. In al die zes duels, waaronder tegen Espanyol, Mallorca en Rayo Vallecano, was hij basisspeler. Hij kwam niet als invaller binnen de lijnen.

Eerder speelde Rhyner in Zwitserland voor Grasshopper Club Zurich en FC Schaffhausen. Rhyner was in het verleden jeugdinternational voor Zwitserland. De linksbenige verdediger heeft zich beschikbaar gesteld voor het nationale team van Peru. Hij zat al eens bij de selectie maar maakte nog niet zijn debuut.

Met Rhyner haalt FC Emmen opnieuw een speler uit Peru. Miguel Araujo en Sergio Peña maakten vorig jaar een grote indruk. Waar Araujo als verdediger dit seizoen nog regelmatig scoort, is Peña dit seizoen een beetje flets. FC Emmen wordt ook nog gelinkt aan de 18-jarige aanvallende middenvelder Didier La Torre. Eveneens uit Peru.

Overigens blijft FC Emmen ook zoeken naar aanvallende versterking.