FC Emmen denkt aan verdediger FC Volendam

FC Emmen wil opnieuw shoppen bij FC Volendam. Vorig jaar haalde de club uit Drenthe al Jari Vlak in de winterse transferperiode op. Nu zou Mike Eerdhuijzen de overstap maken maken van Volendam naar Emmen.

De 21-jarige Eerdhuijzen staat met FC Volendam bovenaan de Keuken Kampioen Divisie. Toch is een transfer mogelijk. De linksbenige verdediger heeft in Volendam een aflopend contract en niet altijd zeker van een basisplaats. Iedereen weet wat de ambities in Emmen zijn. De ploeg wil zo snel mogelijk terugkeren naar de Eredivisie. FC Emmen staat derde.

FC Emmen-technisch manager Michel Jansen in gesprek met RTV Drenthe: “Maar ja, net als Pflücke (Roda JC, red) vinden we Eerdhuijzen wel een interessante speler. Beide spelers hebben een aflopend contract en dus hebben we links en rechts wat geïnformeerd. Ze speelden allebei een goede wedstrijd tegen ons en dan is het logisch dat je ze daarna ook wat intensiever volgt. Of het dan tot een bod komt, we wachten tot na het seizoen of dat het hier bij blijft is op dit moment nog onduidelijk.”

De club heeft behoefte aan defensieve impulsen vanwege een langdurige blessure van Peet Bijen. De verdediger kampt met een hielblessure. Jansen: “We hadden gehoopt dat hij verder zou zijn, maar voorlopig is hij nog niet inzetbaar.”