‘FC Emmen gaat aan de haal met groot talent uit Peru’

Er lijkt een derde speler uit Peru onderweg naar FC Emmen, dat meldt RTV Drenthe. Het gaat om de achttienjarige Didier La Torre.

FC Emmen heeft met Miguel Araujo en Sergio Peña al twee interlands van Peru in haar selectie. Een link met meer spelers uit het Zuid-Amerikaanse land is dan ook niet zo gek.

La Torre is een achttienjarige aanvallende middenvelder. De middenvelder is tweebenig en kan ook op de flanken uit de voeten. Na de degradatie van voetbalbolwerk Allianza Lima maakte hij gebruik van zijn transfervrije status. Daarmee kan de jeugdinternational transfervrij de oversteek naar Nederland maken.

De speler wordt nu sterk in verband gebracht met FC Emmen omdat hij op social media de club is gaan volgen. Dat hoeft helemaal niets te betekenen. Tegelijkertijd kondigde voorzitter Ronald Lubbers aan dat er een groot achttienjarig talent onderweg was naar FC Emmen. Daarbij moet wel worden gesteld dat La Torre nog niet veel ervaring op het hoogste niveau heeft. Hij speelde 2 keer voor het eerste elftal van Allianza Lima.