FC Emmen kondigt komst Vlak officieel aan

Credits: Marco Oomen Fotografie

FC Emmen heeft de komst van Jari Vlak officieel aangekondigd. De 23-jarige middenvelder komt per direct over van FC Volendam. Daarmee heeft Emmen een opvolger voor Michael Chacon gevonden.

Vlak tekende in Emmen een contract tot de zomer van 2023 met een optie voor nog een jaar. Jari Vlak maakte het zich bij FC Volendam onmogelijk door op te duiken bij een illegaal feest. Daarmee brak hij de regels van de club, en de corona aanpak in zijn algemeen. Vlak raakte hierdoor zijn basisplaats onder Wim Jonk kwijt. Later knokte hij zich nog wel terug maar een onomstreden basiskracht werd hij niet meer.

FC Emmen profiteert nu optimaal van deze situatie. Het betaalt voor de middenvelder een bescheiden transfersom. Dat heeft alles te maken met het feit dat Vlak na dit seizoen uit zijn contract zou lopen. Met de komst van Vlak heeft FC Emmen een opvolger voor Michael Chacon gevonden. De middenvelder heeft gisteren zijn transfer naar de Colombiaanse topclub Atlético Nacional afgerond.

“Na het vertrek van Michael Chacon moesten we schakelen en daar waren we op voorbereid,” aldus voorzitter Ronald Lubbers op de website van FC Emmen. “We hebben Jari nadrukkelijk gevolgd in de Keuken Kampioen Divisie. Hij is een krachtige middenvelder met een goed spelinzicht en zoekt altijd de weg naar voren. Met zijn kwaliteiten kan hij direct een versterking zijn voor de ploeg, maar het is ook zeker een interessante speler met het oog op de toekomst.”

https://twitter.com/nacionaloficial/status/1347984215002984449