FC Emmen krijgt nul op rekest bij sterspeler Roda JC

FC Emmen heeft tevergeefs aangeklopt voor Patrick Pflücke. De 25-jarige middenvelder uit Duitsland is ook dit seizoen weer een belangrijke basiskracht bij Roda JC. Een overstap naar FC Emmen ziet hij echter niet zitten. Pflücke heeft zijn zinnen nog altijd gezet op een transfer naar de Eredivisie, dat meldt regio omroep ZO-NWS. Vorig jaar was Sparta al eens concreet.

Als het aan de clubleiding van FC Emmen ligt gaat de club zo snel mogelijk terugkeren naar de Eredivisie. De ploeg uit Drenthe zit op de juiste route. Het staat op een vierde plek in de Keuken Kampioen Divisie. De achterstand op nummer twee Excelsior is vijf punten. Ook dit seizoen promoveren de nummers één en twee rechtstreeks. Nummer drie Jong Ajax speelt geen rol in de promotiestrijd. Met gerichte versterkingen kan het vizier worden gericht op Excelsior.

Roda JC, dat zelf achtste staat, kan alleen deze transferperiode nog iets aan Pflücke verdienen. De voormalig jeugdinternational van Duitsland heeft namelijk nog een contract tot het einde van het seizoen. De linksbenige Pflücke kwam dit seizoen vijf keer tot scoren. Pflücke speelde namens Mainz ooit één duel in de Bundesliga. In de Duitse 3. Liga kwam hij tot 121 competitieduels voor het tweede elftal van Mainz en tussen 2018 en 2020 bij KFC Uerdingen 05.

Vanavond speelt Roda JC in het eigen Parkstad Limburg Stadion tegen FC Den Bosch.