FC Emmen na komst van Frei en Rhyner nog niet klaar

Credits: Marco Oomen Fotografie

Er is meer duidelijkheid over de aanstaande transfers van FC Emmen. De hekkensluiter van de Eredivisie neemt Kerim Frei over van Istanbul Başakşehir. De vijfvoudig international van Turkije tekent aan de Oude Meerdijk een contract voor anderhalf jaar. Dat werd vandaag in de aanloop van FC Emmen – Vitesse bekend.

Frei is net als Jean-Pierre Rhyner al in Nederland. Beide moeten nog wel een medische keuring ondergaan. De 27-jarige Frei geeft Emmen meer mogelijkheden op de flanken. Vorig seizoen speelde hij ook al vier duels op huurbasis in Emmen. Frei ging voor zijn kans bij de regerend kampioen van Turkije Istanbul Başakşehir maar kwam niet in de plannen voor.

De bedoeling is dat Frei en Rhyner maandag al aansluiten op de training van FC Emmen. Rhyner (24) is geboren in Zwitserland maar hoopt nu als international bij Peru door te breken. Rhyner wordt gehuurd van het Spaanse FC Cádiz met een optie tot koop. Het afgelopen half jaar verhuurde Cádiz de verdediger aan Cartagena.

Volgens FC Emmen voorzitter Ronald Lubbers en trainer Dick Lukkien is FC Emmen nog niet klaar op de transfermarkt. Het wil voor nog meer spektakel zorgen. Ook de supporters helpen een handje. Crowdfunding voor versterking heeft inmiddels 24.000 euro opgeleverd. Daarnaast was er een ludieke actie Emmen. De defensie was versterkt:

https://twitter.com/ESPNnl/status/1350432192091070465