FC Emmen slaat toe: Kerim Frei terug naar Drenthe

Credits: Marco Oomen Fotografie

Kerim Frei gaat opnieuw aan de slag bij FC Emmen, met dat nieuws pakt RTV Drenthe uit. De voormalig international van Turkije gaat namelijk zijn tweede periode aan de Oude Meerdijk tegemoet.

Frei speelde vorig jaar al een aantal maanden op huurbasis bij FC Emmen. Vanwege de coronastop speelde hij echter maar vier duels in de Eredivisie. De club had hem graag behouden maar de speler koost voor een nieuwe kans bij Istanbul Basaksehir FK. Bij de regerend kampioen van Turkije werd al snel duidelijk dat zijn rol daar is uitgespeeld. Hij kwam tot 160 minuten in 8 invalbeurten in de Super Lig,

FC Emmen ondernam nu met succes een nieuwe poging en sluit Frei weer in haar armen. De komst van Frei, vijfvoudig international van Turkije, betekent een kwaliteitsimpuls voor de hekkensluiter in de Eredivisie. FC Emmen wacht nog altijd op de eerste overwinning in het seizoen 2020-2021.

Het is op dit moment onbekend of Frei opnieuw wordt gehuurd of definitief de overstap maakt. Frei, die ook een Zwitsers paspoort heeft, ligt in Istanbul nog tot deze zomer vast. Frei speelde eerder voor Fulham, Cardiff City, Birmingham City, Besiktas en Maccabi Haifa.

Eerder werd duidelijk dat FC Emmen ook aan de haal gaat met Jean-Pierre Rhyner en Didier La Torre. Rhyner is een centrale verdediger en La Torre een buitenspeler. Rhyner beschikt over een Zwitsers en Peruvaans paspoort. La Torre komt over van Allianza Lima uit Peru.