FC Emmen trekt partyganger FC Volendam aan

Credits: Marco Oomen Fotografie

FC Volendam raakt één van haar smaakmakers kwijt. Jari Vlak verruilt per direct FC Volendam voor FC Emmen, zo melden verschillende bronnen. Voor de middenvelder ligt een contract tot de zomer van 2023 klaar.

De 22-jarige Vlak begon dit seizoen een vaste waarde in het elftal van Wim Jonk. Daarna kwam hij in opspraak. In oktober was Vlak namelijk aanwezig op een illegaal feest. Vlak raakte zijn basisplaats kwijt maar werd nog wel gebruikt. De afgelopen vier duels kwam hij als invaller binnen de lijnen. Toch staat de teller van Vlak voor de nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie op zestien optredens. In totaal speelde hij ruim zeventig duels voor de Wijdbroeken.

Vlak had in Volendam nog een contract tot het einde van het seizoen. FC Emmen betaalt nu een kleine transfersom. Daarmee heeft FC Emmen direct een vervanger gevonden voor Michael Chacón. De 26-jarige middenvelder maakte de verrassende overstap van FC Emmen naar de Colombiaanse topclub Atlético Nacional.

FC Volendam en FC Emmen willen het nieuws nog niet bevestigen. Vandaag behoorde Vlak echter al niet meer tot de wedstrijdselectie voor het duel van FC Volendam tegen Cambuur.