FC Emmen uniek in Europa: hekkensluiter zonder winst

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

FC Emmen verloor dit seizoen maar weer eens. Gisteren was Heracles Almelo met maar liefst 4-0 te sterk. Aan de andere kant van de Noordzee won de Engelse hekkensluiter Sheffield United voor het eerst dit seizoen. Daarmee is FC Emmen de enige club uit een top 10 competitie zonder overwinning.

Heel Emmen en zeker ook trainer Dick Lukkien snakken naar een zege. Fervente TOTO-spelers zullen voorlopig echter nog niet gaan inzetten op een overwinning van FC Emmen. Aanstaande zaterdag wacht voor FC Emmen namelijk opnieuw een zware uitdaging. Vitesse komt dan naar de Oude Meerdijk.

Een weddenschap op een overwinning van FC Emmen bij TOTO, de enige legale aanbieder van weddenschappen in Nederland, levert maar liefst 4,95 maal je inleg op. Bij Europese bookmakers zoals Unibet is dat niet veel beter. Ook daar verwachten ze weinig van FC Emmen. Een inzet op een overwinning van Emmen levert daar 4,85 keer je inleg op.

Minste zeges in Top 10 competities Europa

FC Emmen (Nederland) – 0 zeges
Sheffield United (Engeland) – 1
Boavista (Portugal) – 1
SD Huesca (Spanje) – 1
FSV Mainz (Duitsland) -1
FC Crotone (Italie) – 2
FC Admira Wacker Mödling (Oostenrijk) – 2
Nimes Olympique (Frankrijk) – 3
FK Tambov (Rusland) – 3
Excelsior Moeskroen (België) – 4

Buiten de top 10 is alleen in Denemarken nog een team te vinden die nog heeft weten te winnen. Het gaat om Lyngby BK. In vergelijking met FC Emmen: Lyngby speelde wel drie wedstrijden minder. In Denemarken wordt de competitie begin februari weer hervat.