FC Emmen wint voor tweede keer op rij

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

FC Emmen doet weer helemaal mee in de Eredivisie. De ploeg van Dick Lukkien wist tot vorige week nog geen wedstrijd te winnen. Vandaag werd na PEC Zwolle ook FC Utrecht aan de zegekar gebonden.

Na de 3-2 zege op eigen veld tegen PEC Zwolle kon al worden gesteld dat FC Emmen voetballend beter is dan haar rechtstreekse concurrenten. Bij Willem II en ADO Den Haag zijn er hele andere problemen. Toch ging het vorige week in de eigen Oude Meerdijk in de slotfase nog bijna mis. FC Emmen bleef op de been en sleepte de drie punten binnen.

Dat deed het vandaag ook in en tegen Utrecht. Al vroeg in het duel kwam FC Emmen via Sergio Peña op voorsprong. Het was voor de international van Peru pas zijn eerste doelpunt van het seizoen. En daarmee had FC Emmen na veertien minuten spelen de voorsprong te pakken. Die zou het elftal van Lukkien in het restant niet meer weg geven.

René Hake probeerde FC Utrecht wakker te schudden. In de rust bleven Boussaid en Van Overeem in de kleedkamer achter. Ook met Sylla en Mahi wist FC Utrecht de wedstrijd niet om te draaien. FC Emmen had het overgrote gedeelte van het balbezit. De kansen waren voor FC Utrecht maar FC Emmen en doelman Verrips bleven op de been.

Door de zege kan FC Emmen weer naar boven kijken. De hekkensluiter van de Eredivisie is nummer zestien Willem II en nummer zeventien ADO Den Haag tot twee punten genaderd. De achterstand op de veilige plaatsen is nog enorm. Nummer vijftien VVV Venlo heeft niet alleen minder wedstrijden gespeeld maar ook tien punten meer. Voor FC Utrecht dreigt juist een verloren jaar. De achterstand van nummer acht Utrecht op nummer zes FC Groningen is vijf punten.