FC Emmen zwaait ook Laursen uit

Manneshotit / Red Bull Content Pool

FC Emmen kan opnieuw het salaris van een dure kracht wegstrepen. Na Simon Tibbling (Randers) trekt nu ook Nikolai Laursen de deur dicht. De Deense buitenspeler blijft echter in de Eredivisie actief. De aanvaller verruilt FC Emmen namelijk voor Heracles Almelo.

De 23-jarige buitenspeler verruilde in 2019 PSV voor FC Emmen. Aan De Oude Meerdijk was hij in zijn eerste seizoen een vaste basiskracht. Afgelopen seizoen moest hij vooral van invalbeurten hebben. Toch ziet Heracles Almelo voldoende potentieel in de voormalig jeugdinternational van Denemarken. In totaal kwam hij tot 51 officiële duels in het shirt van FC Emmen.

Laursen op de website van zijn nieuwe club: “Heracles Almelo is een stabiele Eredivisieclub waar ik verder kan groeien. Heracles Almelo is een club met goede faciliteiten en een mooie visie over voetbal. Ik wil hier zoveel mogelijk spelen en uitgroeien tot een vaste basiswaarde.”

In Emmen had Laursen nog een doorlopend contract. Het is onbekend wat de afspraken zijn tussen FC Emmen en Heracles Almelo. Mogelijk deelt Emmen mee bij een toekomstige transfer.