FC Groningen aast op verdediger Almere City

FC Groningen wil Almere City ‘beroven’ van Radinio Balker. De Groningers zijn al langer op zoek naar een extra defensieve kracht en hopen nu in Flevoland toe te slaan. De 22-jarige verdediger heeft in Almere een aflopend contract. Almere City zou zodoende deze transferperiode nog een bescheiden transfersom kunnen ontvangen.

De 1.88 meter lange Balker kan op meerdere posities in de verdediging uit de voeten. Balker speelde eerder vooral als centrale verdediger, maar na een aantal blessures speelde hij de afgelopen twee duels als rechtsback. Tegelijkertijd wil Almere City dit seizoen promotie naar de Eredivisie bewerkstelligen. Zowel de nummer 1 en 2 promoveren. De kans hierop is met het aanblijven van Balker groter. FC Groningen wil echter sowieso een verdediger aantrekken. Eerder werd Mike te Wierik nog in verband gebracht met een terugkeer.

Teun Jacobs, technisch manager van Almere City in gesprek met RTV Noord: ‘Het is een speler die uit zijn contract loopt. We willen graag dat hij bij ons blijft, maar er is interesse rondom hem. FC Groningen heeft zich nu een paar keer gemeld, maar wij voelen nu niet de druk om hem te verkopen. Zelf wil Balker graag de stap naar de Eredivisie maken, maar we staan in de competitie op een plek waar we willen staan en we voelen niet de druk om hem te verkopen.’

En er is meer in Groningen. Er was eerder deze week immers de uithaal van technisch directeur Mark-Jan Fledderus aan het adres van Remco Balk. De negentienjarige aanvaller zou namelijk de boot afhouden van een contractverlenging en vooral uitzien op een grotere financiële beloning.

Toch is er ook een andere kant van het verhaal. De familie van Balk kwam eerder vandaag met een wel hele cryptische Tweet om de hoek. Hiermee lijkt het laatste woord over deze onverwachte breuk nog niet gezegd. Inmiddels is de Tweet ook verdwenen.

Remco Balk was eerder dit seizoen nog namens FC Groningen matchwinner in de zege op Ajax. Zijn transfervrije status heeft nu ook de interesse getrokken van AZ en FC Utrecht.