FC Groningen gaat Te Wierik weer verwelkomen

Mike te Wierik staat op het punt om terug te keren bij FC Groningen, zo meldt Voetbal Internatinoal. Vorig jaar zomer verruilde de verdediger de Groningers nog voor Derby County. Het Engelse avontuur is echter niet geworden van wat er gehoopt werd.

Op aanraden van Philip Cocu sloeg Derby County afgelopen zomer toe bij Te Wierik. De verdediger had in Groningen een aflopende verbintenis en maakte transfervrij de overstap naar de Championship. De 28-jarige Te Wierik hoopte op een echte Engelse sfeer met volle stadions. Door de wereldwijde pandemie was dat al direct van de baan. Daarnaast komt Te Wierik ook nog eens nauwelijks aan spelen toe.

Derby County is mede door haar financiële situatie nu bereid om Te Wierik weer te laten gaan. FC Groningen en Derby County werden het al snel eens en voor Te Wierik ligt er een meerjarig contract klaar. De afspraken moeten nu alleen nog op papier worden gezet.

Naast FC Groningen waren ook Heracles Almelo, Fortuna Sittard en FC Sankt Pauli in de markt. FC Groningen pakte echter door en de speler kent Groningen natuurlijk al geen ander. Met de komst van de linksbenige Te Wierik hoeft FC Groningen ook niet meer de markt op om Ko Itakura te vervangen. Hij keert na dit seizoen terug naar Manchester City, mogelijk dat hij direct verkocht wordt.

Ondertussen werkt FC Groningen ook nog altijd op de komst van een aanvallende versterking. Met zowel Daleho Irandust (22) en BK Häcken komt FC Groningen er wel uit. Er zijn echter meer clubs geïnteresseerd. De meest voorname is het kapitaalkrachtige Dinamo Kiev.