FC Groningen haalt Balker in zomer op bij Almere City

Almere City raakt Radinio Balker aan het einde van het seizoen kwijt. De nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie trekt namelijk naar FC Groningen.

De transfer hing al even in de lucht. De 22-jarige Balker loopt uit zijn contract bij Almere City en kan nu transfervrij de overstap naar Groningen maken. Het geeft FC Groningen meer mogelijkheden op de posities rechts achterin. Balker speelt bij Almere City normaal gesproken als centrale verdediger of rechtsback. Dit seizoen kampt Balker wel geregeld met blessures.

Daarmee zijn alle betrokken partijen geholpen. FC Groningen speelt met de zomerse transfer in op het vertrek van Ko Itakura. Die keert na twee seizoenen huur namelijk terug naar Manchester City. Almere City houdt Balker in de strijd om promotie nog even in Flevoland, en de verdediger weet dat hij komend seizoen sowieso in de Eredivisie actief zal zijn.

Normaal gesproken zal Balker volgend seizoen de concurrentie aan moeten gaan met Wessel Dammers. De andere optie zal namelijk worden ingevuld door Mike te Wierik. De 28-jarige verdediger keerde eerder deze week na een half jaar terug van Derby County.