FC Groningen heeft beet: nieuwe nummer tien onderweg

FC Groningen heeft haar gewenste aanvallende versterking bijna beet. De Noordelingen zijn al langer op zoek naar een creatieve aanvallende middenvelder. Deze lijkt het nu in Zweden te hebben gevonden. De 22-jarige Daleho Irandust moet overkomen van BK Häcken.

De Zweedse krant Göteborgs-Posten meldt zelfs al dat FC Groningen en BK Häcken elkaar hebben gevonden. De drievoudig international van Zweden had bij BK Häcken nog een éénjarig contract. Het is onbekend wat FC Groningen nu op tafel legt om dit af te kopen.

Directeur Martin Ericsson wil nog niet spreken over een akkoord met FC Groningen over Irandust. Ericsson: “Ik kan bevestigen dat we aanbiedingen binnen hebben gekregen. Het is volstrekt logisch dat hij in de belangstelling van andere clubs staat. Hij staat nog één jaar onder contract en hij heeft het de afgelopen seizoenen goed gedaan in de Allsvenskan. We zullen zien of er aanbod gaat komen waar alle partijen mee kunnen leven.”

Met de aanstaande komst van Irandust heeft FC Groningen eindelijk haar nieuwe nummer tien gevonden. Afgelopen zomer heeft het nog meerdere pogingen ondernomen om Abdou Harroui van Sparta over te nemen. Financieel bleek dat toen niet haalbaar. In de tussentijd is de marktwaarde van Harraoui alleen maar hoger geworden. Met Irandust heeft het nu een geweldig alternatief. Irandust speelde al ruim 100 duels op het hoogste niveau van Zweden.

FC Groningen is sowieso al actief op de transfermarkt. Eerder legde het al doelman Per Kristian Bratveit vast. Daarnaast wordt het gelinkt aan Almere City FC verdediger Radinio Balker.