FC Groningen heeft oogje op middenvelder Southampton

FC Groningen heeft een oogje op Alexandre Jankewitz, zo meldt RTV Noord. Het negentienjarige talent uit Zwitserland staat momenteel onder contract bij Southampton.

FC Groningen zou de afgelopen tijd meerdere keren hebben geprobeerd om de verdedigende middenvelder bij Southampton los te weken. De Premier League club wil hem voorlopig echter niet laten gaan. FC Groningen zou in de zomer een nieuwe poging willen wagen.

Jankewitz heeft bij Southampton nog een contract tot de zomer van 2022. Zijn Nederlandse zaakwaarnemer, Menno Groenveld, stelt dat zijn speler meer speeltijd nodig heeft.

‘Hij staat zeker open voor een overstap naar Groningen’, zegt Groenveld tegenover RTV Noord. ‘Bij Southampton komt hij niet aan spelen toe, terwijl hij zich juist wil ontwikkelen. Hij wil de komende twee jaar geen twintig wedstrijden van tien minuten in de Premier League spelen, maar liever heel veel wedstrijden in de eredivisie achter zijn naam krijgen.’

‘Bij Southampton breken momenteel heel weinig jongens door’, vertelt Groenveld. ‘Daarom wil hij ook een transfer maken. De kans op minuten is de komende twee jaar in Engeland niet groot, maar in de eredivisie wel.’

De Zwitserse middenvelder speelt sinds 2018 bij Southampton. Als speler van Servette kon hij echter ook de overstap maken naar clubs als Inter Milaan, Manchester City en Tottenham Hotspur. FC Groningen ziet in hem een logische opvolger van Azor Matusiwa. De aanvoerder van FC Groningen wil komende zomer een transfer maken.