FC Groningen target keert zonder transfer terug naar Zweden

Opvallend nieuws uit Zweden. Daleho Irandust was wekenlang de target van FC Groningen. Het Franse Toulouse FC stak er echter een stokje voor. De Zweedse jeugdinternational leek dan ook op weg naar de Ligue 2. Nu zou de middenvelder echter niet door de medische keuring zijn gekomen.

De ambitieuze Franse club zou volgens Zweedse bronnen de stekker uit de deal hebben getrokken. Irandust moet namelijk nog een operatie ondergaan en zal dan ook voorlopig niet inzetbaar zijn. Inmiddels hebben Zweedse media de middenvelder al weer bij BK Häcken gespot. Voorlopig komt hij ook daar niet in actie.

Daarmee is de soap rond Irandust voor FC Groningen nog altijd niet voorbij. FC Groningen bereikte eerder al een akkoord met BK Häcken over de transfersom. Met de 22-jarige Irandust en diens zaakwaarnemer werd een mondeling akkoord bereikt. Toch kwam het niet tot een definitieve doorgang. Eerder was daar Dinamo Kiev en later Toulouse dat met investeerders terug wil keren naar de Ligue 1.

Nu Toulouse FC de stekker uit de deal heeft getrokken en Irandust dus mogelijk onder het mes moet, kan FC Groningen mogelijk komende zomer nog een deal sluiten. De zoektocht naar een aanvallende middenvelder duurt namelijk al even. Eerder probeerde FC Groningen al tevergeefs Harraoui bij Sparta los te weken. Inmiddels is hij te duur.