FC Groningen verrast en haalt groot Zweeds talent naar Eredivisie

FC Groningen heeft voor een enorme verrassing op de transfermarkt gezorgd. Het haalt namelijk de pas achttienjarige Paulos Abraham naar de Eredivisie. De aanvaller staat te boek als één van de grootste talenten van Zweden.

Abraham wordt in eerste instantie gehuurd van AIK Solna. Hierbij is wel een optie tot koop bedongen. Voor Abraham ligt er in het Hitachi Capital Mobility Stadion een contract klaar tot medio 2026. De aanvaller is een product uit de jeugdopleiding van Brommapojkarna en speelt sinds maart 2020 voor AIK Solna. Daar maakte hij al op zeventienjarige leeftijd zijn debuut op het hoogste niveau van Zweden. Afgelopen seizoen was hij al direct een basiskracht. De verwachting is dat FC Groningen tussen de 1.5 en 2 miljoen euro moet betalen.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus: “Het is bekend dat we al langere tijd op zoek waren naar een aanvallende versterking, maar hadden tot afgelopen weekend niet gedacht dat Paulos Abraham voor ons haalbaar zou zijn. Dat we daar vlak voor het sluiten van de transfermarkt – met de nodige concurrentie op de loer – alsnog in zijn geslaagd, is heel bijzonder. Paulos is pas 18 jaar, maar staat te boek als één van de grootste Europese talenten in zijn leeftijdscategorie. Als je op zo’n jonge leeftijd al een vol seizoen meedraait op het hoogste voetbalniveau van Zweden met een topclub als AIK, dan zegt dat veel over zijn potentie.”

Fledderus vervolgt: “Een jongen met specifieke kwaliteiten; snel, een sterke dribbel en een goede individuele actie. Daarnaast is hij een echte teamspeler met een enorme werklust. Paulos is nog zeer jong en maakt voor het eerst de stap naar het buitenland. Hij zal tijd nodig hebben om zich aan te passen aan zijn nieuwe club en een nieuwe leefomgeving. Daarin zullen wij hem optimaal begeleiden, zodat hij alle mogelijkheden krijgt zijn talent verder te ontwikkelen en te groeien bij FC Groningen.”