FC Groningen verrast en legt De Leeuw vast

Opvallend nieuws uit Groningen. Michael de Leeuw maakt deze zomer namelijk de overstap van FC Emmen naar FC Groningen. Daarmee keert de 34-jarige De Leeuw na vijf seizoenen weer terug in Groningen.

In 2016 trok de in het Brabantse Goirle geboren De Leeuw nog de wijde wereld in. De aanvaller verruilde FC Groningen voor een avontuur in de MLS. Chicago Fire werd zijn nieuwe werkgever. Daarna volgde een terugkeer naar Nederland. De oud-speler van onder andere Veendam en De Graafschap speelde de afgelopen drie seizoenen bij FC Emmen. Voor de hekkensluiter van de Eredivisie staat dit seizoen de teller al op negen goals.

De Leeuw: “Ik ben en blijf van origine een Brabander, maar Groningen voelt na al die jaren ook als mijn thuis. Ik ben heel blij komende zomer terug te keren bij FC Groningen. De club biedt me een fantastische mogelijkheid, maar ik hoop wel dat ik volgend seizoen tegen FC Emmen kan spelen. De komende weken gaan we er alles aan doen om FC Emmen te behouden voor de Eredivisie. Daarop zal tot het einde van dit seizoen de focus liggen.”

FC Groningen ziet in De Leeuw de ideale stand-in van de Noorse aanvaller Jørgen Strand Larsen. De nog altijd ambitieuze De Leeuw voelt wel iets voor die rol en hoopt Strand Larsen daarmee scherp te houden.