FC Groningen wil Padt tot de zomer houden

FC Groningen hoopt Sergio Padt in januari nog voor de Eredivisie te behouden. Vorige week werd bekend dat de dertigjarige doelman komende zomer FC Groningen verruilt voor de Bulgaarse kampioen Ludogorets. Die club wil de keeper nu al deze transferperiode naar Bulgarije halen.

Padt heeft in Groningen een aflopende verbintenis. Mocht de club nog iets aan de oud-keeper van Ajax, Go Ahead Eagles en Gent willen verdienen dan moet het deze transferperiode gebeuren. Komende zomer maakt hij immers al transfervrij de overstap. Toch is dat niet het eerst waar FC Groningen voor gaat. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus zou het seizoen het liefst met Padt af willen maken, zo laat hij weten aan Dagblad van het Noorden.

De doelman in Groningen houden is makkelijker dan gedacht. Ludogorets kampt met een flinke uitdaging op keepersvlak. Dit seizoen werd al drie doelmannen af geserveerd. De club zit dan ook te springen om een eerdere komst van Padt. Ook de doelman ziet een lucratiever contract in Bulgarije wel zitten. Bijkomend voordeel voor Padt is dat hij dan met Ludogorets afstevent op een nieuwe landstitel, de tiende op rij.

FC Groningen heeft met de Noorse doelman Per Kristian Bråtveit al een vervanger in huis. De Noors international kwam op huurbasis naar de Euroborg. Er is tevens een optie tot koop bedongen. Toch had FC Groningen de 24-jarige keeper liever nog even in de luwte gehouden. Daarnaast mist de keeper ook wat wedstrijdritme. Hij was de afgelopen maanden immers geen vaste waarde bij het Zweedse Djurgårdens IF.

In de huidige transferperiode wordt geen poging meer van FC Groningen verwacht voor Abdou Harroui. De middenvelder heeft zich de afgelopen maanden stormachtig ontwikkeld. Financieel kan FC Groningen niet meer opboksen tegen andere clubs. Daarnaast houdt FC Groningen de situatie van Mike te Wierik nauwlettend in de gaten. De verdediger zit op een dood spoor bij Derby County.