FC Twente bevestigt komst Lars Unnerstall

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

FC Twente heeft in Lars Unnerstall haar eerste versterking voor komend seizoen vastgelegd. De Duitse doelman komt transfervrij over van PSV en tekent in Enschede voor vier seizoenen.

Daarmee heeft FC Twente haar huiswerk voor komend seizoen al gedaan. De huidige eerste doelman, Joël Drommel, heeft al meerdere keren te kennen gegeven graag de stap omhoog te willen maken. FC Twente zal dan geen sta in de weg meer zijn. De club zit in zetel en kan een mooie transfersom voor haar huidige eerste keus Drommel bedingen. Met Unnerstall haalt FC Twente direct ook een keeper die er zal staan. De dertigjarige keeper kent de Eredivisie als keeper van VVV Venlo en PSV. Eerder keepte hij voor Schalke 04. Unnerstall tekent ook nog eens direct voor vier seizoenen.

Technisch directeur Jan Streuer is dan ook in zijn nopjes. Streuer: “We zijn heel blij dat Lars Unnerstall vanaf komend seizoen voor FC Twente gaat spelen. Lars is voor FC Twente een geweldige doelman. Hij speelt al een aantal seizoenen in de Eredivisie en heeft zich veelvuldig kunnen onderscheiden. Dat heeft hij bij VVV gedaan, maar ook in de wedstrijden voor PSV.  Hij heeft een ruime ervaring en barst ook van de ambities. Daarom is het mooi dat we een contract voor vier seizoenen zijn overeengekomen.” Ook Streuer stelt dat hij uitgaat van een uitgaande transfer bij Drommel. Streuer: “Zoals bekend gaat Joel Drommel komende zomer een volgende stap maken en wij wilden niet te lang wachten om een goede ervaren keeper binnen te halen.”

Lars Unnerstall op de website van FC Twente : “Ik had na de gesprekken met Jan Streuer en Ron Jans snel een goed gevoel bij FC Twente. De club is ambitieus, net als ik. Ik kom uit de buurt en ken FC Twente vrij goed. Met Schalke 04 hebben we hier gespeeld en dan zie je wat voor mooie club dit is met haar supporters en de sfeer in het stadion. Hopelijk is dat volgend seizoen weer terug.”

https://twitter.com/fctwente/status/1366814310324965376