FC Twente hoopt op langer verblijf Kik Pierie

Kik Pierie speelt ook komend seizoen bij FC Twente, althans dat is wat Ajax trainer Ron Jans hoopt. De twintigjarige verdediger is weer actief in de Eredivivisie. Vorig jaar werkte hij zijn wedstrijd vooral af bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie.

Jans in gesprek met Voetbal International: “Toen Kik afgelopen zomer bij ons aansloot, had hij ontzettend veel bewijsdrang. Daardoor deed hij met en zonder bal dingen geforceerd, hij wilde te graag laten zien wat hij in zijn mars had. Als je zijn persoonlijke situatie in ogenschouw neemt, is dat wel te begrijpen. Hij had bij Ajax immers niet het beste jaar achter de rug.”

De oefenmeester vervolgt: “Ik denk dat het voor alle partijen heel goed is geweest deze samenwerking aan te gaan. Kik speelt veel bij FC Twente en je ziet hem groeien. Het belangrijkste is dat hij in verdedigend opzicht stabiel en betrouwbaar aan het worden is. Hij zat heel erg in het Ajax-idee van het tussen de linies doorspelen. Dat is prettig als het kan, maar bij ons hoeft dat niet altijd.”

Nog een seizoen Jong Ajax is in de ogen van Jans niet bevordelijk voor zijn ontwikkeling. “Dat Kik de conclusie heeft getrokken dat hij bij Jong Ajax niet veel meer te leren heeft, is terecht. Hij moet niet meer in dezelfde situatie als vorig seizoen terechtkomen. Wat ons betreft staat de deur absoluut open. Voor zijn ontwikkeling is het belangrijk op een goed niveau te blijven spelen en ik denk dat wij hem dat bij FC Twente kunnen bieden.”

Jans: “Ik zie het dus wel zitten, maar daar moet ik wel bij zeggen dat we nog midden in het seizoen zitten en dat het dus nog niet besproken is tussen de clubs.” De jeugdinternational verruilde in de zomer van 2019 SC Heerenveen voor Ajax. De Amsterdammers betaalden 5 miljoen euro. In Amsterdam ligt hij nog tot 2024 vast.