FC Twente: Nog geen akkoord met PSV over transfer Drommel

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Het is nog helemaal geen uitgemaakte zaak dat Joël Drommel de overstap maakt van FC Twente naar PSV. Er ligt een mondeling akkoord over een vijfjarige verbintenis tussen club en keeper. Toch zijn beide clubs het nog niet eens over de transfervoorwaarden.

Drommel heeft in Enschede een aflopende verbintenis. Wel heeft FC Twente een eenzijdige optie om die met een jaar te verlegen. Die optie vertegenwoordigt een transferwaarde, en juist daar zijn beide clubs het niet over eens. Technisch manager Jan Streuer is in gesprek met Tubantia behoorlijk duidelijk: “Wij hebben nog geen akkoord. Ik heb al ergens gelezen dat het nog slechts een kwestie van details is, maar dat is zeker niet zo. Wij hebben PSV aangegeven wat we willen, en we wachten nu verder af.”

Het is niet zo dat FC Twente de doelman geen transfer gunt. Streuer: “Daarom hebben we Joël ook toestemming gegeven om met PSV te gaan praten.”

FC Twente sorteerde al voor op een vertrek van Drommel. Het legde inmiddels al Lars Unnerstall vast. De Duitse doelman komt transfervrij over van PSV. In Eindhoven had de voormalig keeper van VVV Venlo een aflopende verbintenis.