FC Twente ziet Vaclav Cerny wegvallen

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Een forse tegenslag voor FC Twente. Buitenspeler Vaclav Cerny heeft namelijk een zware knieblessure opgelopen. De Tsjechische aanvaller zal dit seizoen niet meer in actie komen. FC Twente moet zodoende alsnog de transfermarkt op.

Cerny raakte gisteren tijden FC Twente – Ajax (1-3) geblesseerd. Onderzoek wees uit dat de huurling van FC Utrecht een zware knieblessure heeft opgelopen die hem de rest van het seizoen buitenspel zal houden. De aanvaller was juist in bloedvorm en maakte zelfs zijn debuut voor het nationale team van Tsjechië.

Cerny op de website van FC Twente: “Dit is natuurlijk een grote teleurstelling voor me. Ik was lekker bezig en met het team ging het ook goed. Het is heel jammer dat ik dit seizoen niet meer kan spelen en de ploeg niet meer kan helpen. Ik ga niet bij de pakken neerzitten, ik weet wat het is om met teleurstellingen om te gaan. Ik kom ook hier weer sterker uit.”

En dus is er een uitdaging voor FC Twente. Technisch directeur Jan Streuer zwaaide namelijk eerder al drie huurlingen uit. Nu met het wegvallen van Cerny staat FC Twente voor een uitdaging. “We moeten gaan kijken wat er mogelijk is”, aldus Streuer in gesprek met Tubantia. “Die drie jongens die voorin weg zijn, speelden niet vaak. Nu zijn we een heel belangrijke, bepalende basisspeler kwijt en dat is wel iets anders.”

De technisch eindverantwoordelijke vervolgt: “We moeten er wel direct beter van worden. We gaan niet halen om het halen. De speler die komt, moet bijvoorbeeld nu al beter zijn dan Thijs van Leeuwen. Anders heeft het geen zin.”