FC Utrecht bevestigt komst Remco Balk

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

FC Utrecht heeft de komst van Remco Balk aangekondigd. De negentienjarige aanvaller verruilt FC Groningen per direct voor FC Utrecht. Eerder werd al duidelijk dat Balk komende zomer transfervrij de overstap naar de Domstad zou maken.

Van de Martinitoren naar de Domtoren. En die stap gaat nu al plaatsvinden. Balk zette vandaag zijn handtekening onder een contract tot de zomer van 2025. Daarmee komt er een voortijdig einde aan het verblijf van Balk in Groningen. De jongeling speelde al acht jaar in de eigen jeugdopleiding voordat hij in september vorig jaar zijn debuut maakte in de Eredivisie. Na 284 minuten in het eerste elftal van FC Groningen volgt nu de overstap naar Utrecht.

“Remco is een dynamische speler die over een goede techniek beschikt”, aldus technisch directeur Jordy Zuidam. “Hij legt veel energie in zijn spel, heeft een goede snelheid en kan zowel goals maken als doelpunten voorbereiden. Hij heeft een geweldige drive, een goede mentaliteit. Wij zijn ervan overtuigd dat Remco goed bij FC Utrecht past en zijn blij dat wij hem hier mogen verwelkomen.”

FC Utrecht deed vandaag meer zaken. Hicham Acheffay (20) vertrekt namelijk naar de gevallen Zwitserse topclub Grasshoppers. Bij die club is onze landgenoot Bernard Schuiteman technisch directeur. De 27 voudig kampioen van Zwitserland moet zo snel mogelijk weer terug naar het hoogste niveau van het land. Daarnaast verhuurt FC Utrecht verdediger Denso Kasius (18) aan FC Volendam.