FC Utrecht en FC Groningen eens over Balk: directe overstap

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Remco Balk maakt deze maand al de overstap naar FC Utrecht. De talentvolle aanvaller ondergaat morgen een medische keuring en zal zich dan al bij FC Utrecht voegen. Dat meldt De Streekkrant. Het betekent dat FC Groningen een bescheiden transfersom aan de aanvaller zal overhouden.

De negentienjarige Balk maakte dit seizoen zijn debuut in het eerste elftal van FC Groningen. In het thuisduel tegen Ajax maakte hij zelfs de winnende goal. Met een aflopend contract op zak liepen de onderhandelingen tussen Balk en FC Groningen niet als gehoopt. De uitkomst bleek een transfervrij zomers vertrek.

Vorige week werd al bekend dat FC Utrecht en Balk het eens waren over een meerjarig contract. Met een transfer in januari weet FC Groningen alsnog (een gedeelte) van de opleiding te bekostigen. De officiële bevestiging zal binnen 48 uur volgen.

Remco Balk per direct naar FC Utrecht

Vandaag werd al wel bekend dat FC Groningen verdediger Thomas Poll ervaring laat op doen in de Keuken Kampioen Divisie. FC Dordrecht huurt de negentienjarige verdediger tot het einde van het seizoen. Het is niet voor het eerst dat FC Groningen en FC Dordrecht zaken doen. In het verleden speelden Danny Post, Jeffrey Rijsdijk, Joël van Nieff, William Troost-Ekong, Jafar Arias en Glenn Bijl al op huurbasis aan de Kromemdijk.