FC Utrecht en Udinese in gesprek over Ter Avest

Niet Athene maar Utrecht lijkt de volgende halte te gaan worden in de loopbaan van Hidde ter Avest. De verdediger van Udinese staat volgens Italiaanse media voor een terugkeer naar Nederland. Eerder werd in Griekse media nog gemeld dat Ter Avest op het verlanglijstje stond van AEK Athene.

De 23-jarige Ter Avest heeft bij Udinese nog een doorlopend contract. Toch mag de verdediger vertrekken. FC Utrecht lijkt zodoende een bescheiden transfersom op te moeten hoesten. Mogelijk dat Udinese in de toekomst meedeelt bij een transfer.

Het Italiaans avontuur van Ter Avest heeft hem nieuwe ervaringen opgeleverd. Toch heeft hij sinds zijn komst in 2018 nooit voor langere tijd een basisplaats kunnen bemachtigen. Eerder was Ter Avest wel een vaste waarde bij FC Twente in de Eredivisie. In 2018 liep zijn contract af en maakte hij transfervrij de overstap naar Italië.

Het Algemeen Dagblad is vrij stellig over de aanstaande transfer. Het zou wel betekenen dat er na deze maand nog maar drie Nederlanders bij Udinese onder contract staan. De Serie A club beschikt namelijk ook over Bram Nuytinck, Thomas Ouwejan en Marvin Zeegelaar.

Met de komst van Ter Avest lijkt FC Utrecht voor te sorteren op een vertrek van Giovanni Troupée (22). De voormalig jeugdinternational heeft de laatste stap van zijn ontwikkeling niet bij Utrecht kunnen maken. De speler loopt komende zomer uit zijn contract. Dat geldt ook voor Mark van der Maarel (31). Er wordt verwacht dat hij echter een nieuw contract kan tekenen.