FC Utrecht geeft Ter Avest rugnummer 5

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

FC Utrecht haalt Hidde ter Avest terug naar Nederland. De 23-jarige verdediger verruilt per direct de Serie A voor de Eredivisie. In de Domstad tekende de rechtsback een contract tot de zomer van 2024.

Ter Avest is een oude bekende van trainer René Hake. Beide werkten eerder samen bij FC Twente. In totaal zou Ter Avest ruim 100 duels voor FC Twente in het betaald voetbal spelen. Daarna volgde voor de jeugdinternational in 2018 de overstap naar Udinese. De club was er als de kippen bij toen Ter Avest uit zijn contract liep in Enschede.

In de afgelopen 2,5 jaar was Ter Avest bij Udinese geen vaste waarde. Toch kwam Ter Avest tot 39 duels in de Serie A. In de eerste vier duels van het huidige seizoen had Ter Avest in Udine een basisplaats. In december kwam hij nog tweemaal als invaller binnen de lijnen. In Utrecht lijkt hij zich weer basisspeler te mogen gaan noemen. Hij kreeg in de Galgenwaard rugnummer 5.

“Hidde is een speler met een goede wedstrijdmentaliteit, veel loopvermogen en een drive naar voren”, zegt Technisch Directeur Jordy Zuidam op de website van FC Utrecht. “Ondanks zijn 23-jarige leeftijd heeft hij veel ervaring in de Eredivisie. Op jonge leeftijd was hij al aanvoerder van FC Twente, dat zegt iets over zijn karakter. In de Serie A is hij een completere speler geworden. Met zijn speelstijl past Hidde bij de club. We zijn blij hem aan boord te hebben bij FC Utrecht.”

FC Utrecht beschikt ook nog over Mark van der Maarel (31) en Giovanni Troupée (22). Laatstgenoemde mag deze transferperiode vertrekken. De voormalig jeugdinternational loopt na dit seizoen uit zijn contract. FC Utrecht verhuurde hem eerder aan ADO Den Haag en FC Twente.