FC Utrecht haalt verdediger op bij Telstar

Opvallend nieuws uit de Domstad. FC Utrecht heeft zich versterkt met Benaissa Benamar, zo meldt Voetbal International. In de voorgaande transferperiode leek de verdediger van Telstar nog een droomtransfer naar het Italiaanse Sassuolo te maken. Ook deze transferperiode was er Italiaanse belangstelling maar FC Utrecht was het meest doortastend.

Een transfer van Benamar naar de Serie A leek in de zomer nog een kwestie van tijd. Beide clubs waren het eens terwijl de verdediger al een persoonlijk akkoord had. Toch liep het nog mis. Een aantal uitgaande transfers bij Sassuolo gingen niet door, en zo ook de droomtransfer van Benamar. Ook deze transferperiode hoopte Sassuolo op Benamar. Net als een aantal andere clubs. Zeker omdat Benamar in Velsen nog een contract had voor een half jaar.

De 23-jarige centrale verdediger verruilt echter de Keuken Kampioen Divisie voor de Eredivisie. FC Utrecht sorteert daarmee al voor op volgend jaar zomer. Huurling Justin Hoogma keert dan namelijk weer terug naar Hoffenheim. Daarnaast zal men een keuze moeten maken over Emil Bergström. Hij gaat deze zomer zijn laatste contractjaar in. FC Utrecht heeft dan naast Willem Janssen nog de beschikking over de jonkies Tommy St. Jago (21) en Christopher Mamengi (19). Benamar kan daar nu aan worden toegevoegd.

Met de overgang naar FC Utrecht komt Benamar in ieder geval nog nadrukkelijker in beeld bij het nationale team van Marokko. De verdediger is geboren in Marokko maar opgegroeid in Nederland. Na de opleidingen van FC Volendam, ADO Den Haag en FC Twente trok hij in 2018 naar Ittihad Tanger. Een jaar later volgde Telstar. Daar is hij nu al twee jaar een vaste waarde onder Andries Jonker.