FC Utrecht houdt ook Willem Janssen binnen

Fotocredits: Fox Sports

Willem Janssen blijft aan FC Utrecht verbonden. De 34-jarige aanvoerder heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw eenjarig contract. Daarmee ligt Janssen tot de zomer van 2022 in de Domstad vast. Ook zijn er afspraken gemaakt over een rol na zijn voetballoopbaan. Het is de tweede routinier, na Mark van der Maarel, die FC Utrecht trouw blijft.

Janssen begon zijn loopbaan bij VVV Venlo als aanvallende middenvelder. Een positie die hij ook vervulde bij Roda JC en FC Twente. Ook in Utrecht begon hij in 2014 op die plek. Langzaam werd hij echter centrale verdediger. Inmiddels speelde Janssen al 217 officiële duels voor FC Utrecht. De afgelopen acht duels in de Eredivisie had hij een basisplaats. Daarmee knokte hij zich terug van een knieblessure die hem sinds begin 2020 uit de roulatie hield.

“Onze captain is weer helemaal terug” aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Bewonderingswaardig hoe hij weer is opgestaan na een zware blessure, zeker op zijn leeftijd. Willem is een belangrijke speler voor de club. Op de eerste plaats vanwege zijn kwaliteiten als voetballer, maar ook door zijn ervaring, persoonlijkheid en coaching. Bovendien is Willem ook buiten de lijnen een voortreffelijke ambassadeur van de club. Een echt uithangbord. We zijn er blij mee dat we nog zeker een jaar gebruik kunnen maken van zijn diensten en gaan daarna met elkaar in gesprek over hoe de toekomst er na het seizoen 2021/2022 uitziet. Hoe dan ook blijft Willem in de toekomst aan FC Utrecht verbonden, en daar ben ik onwijs blij mee.”