FC Utrecht legt exotische aanvaller vast

Credits: Marco Oomen Fotografie

FC Utrecht zoekt het ook buiten de landsgrenzen. Bagus Kahfi heeft de afegelopen periode een goede indruk achtergelaten tijdens een stageperiode. Dat heeft nu geleid in een contract tot volgend jaar zomer. Daarnaast is er een optie voor nog een jaar.

Daarmee heeft de Eredivisie er mogelijk een speler uit Indonesië bij. De negentienjarige aanvaller staat in eigen land te boek als een groot talent. Hij komt over van PS Barito Putera. Daarnaast speelt hij ook regelmatig bij de nationale jeugdteams. Het zal FC Utrecht ook veel media en commerciële aandacht in het voetbalgekke Indonesie gaan opleveren.

Technisch directeur Jordy Zuidam: “Bagus is een creatieve en technisch vaardige speler, met een goede dribbel. Hij heeft in clubverband en bij de nationale jeugdteams van Indonesië bewezen dat hij over scorend vermogen beschikt. Voor Bagus is de stap van Indonesië naar Europa een grote. De komende periode laten wij hem daarom acclimatiseren in onze Onder 18-ploeg. Daar kan hij zich aanpassen en integreren in ons programma. We gaan er alles aan doen om Bagus bij ons verder te ontwikkelen en zien daar kansen in.”

https://twitter.com/fcutrecht/status/1357634026538999809