Feyenoord deelt opnieuw gevoelige tik uit aan AZ

Feyenoord haalt ook haar assistent-trainer bij AZ op. Arne Slot zal volgend seizoen in De Kuip worden vergezeld door Marino Pusic, dat meldt het Algemeen Dagblad. De 49-jarige Pusic was sinds 2019 assistent-trainer in Alkmaar.

Pusic was assistent onder Slot en heeft die rol nu ook diens opvolger Pascal Jansen. De grote vraag is of Pusic nu ook in Alkmaar mag aanblijven. Eerder werd Slot met onmiddellijke ingang uit zijn functie ontheven toen duidelijk werd dat Feyenoord zijn volgende club zou worden. Het doet de spanningen tussen Feyenoord en AZ niet goed. De overstap van Pusic naar Rotterdam-Zuid is namelijk een volgende tik voor het ambitieuze AZ.

De in Bosnië Herzegovina geboren Pusic is al jaren actief in het Nederlandse voetbal. Zo werkt hij in de opleiding van Vitesse/AGOVV en was hij assistent bij NAC Breda. Later stond hij op eigen benen bij Inter Baku en FC Twente. In Enschede leidde hij de club vanuit de Eerste Divisie terug naar de Eredivisie. Daarna werd hij opvallend genoeg vervangen.

Feyenoord heeft met John de Wolf al een assistent die nu ook onder Advocaat dient. Aan het einde van het seizoen vertrekt Dick Advocaat samen met zijn loyale assistent Cor Pot. Van Zeljko Petrovic werd gisteren al bekend dat hij de nieuwe trainer van Willem II is geworden. Het is onbekend of Slot nog een derde assistent wil aantrekken.