Feyenoord en AZ hebben oogje op Sam Beukema

Manneshotit / Red Bull Content Pool

In de winterstop had VVV Venlo nog concrete belangstelling. Tot een transfer kwam het niet. Het zal Sam Beukema achteraf weinig uitmaken. De verdediger van Go Ahead Eagles kan inmiddels naar veel grotere clubs.

Feyenoord, AZ en FC Utrecht hebben namelijk concrete belangstelling in de verdediger, zo meldt Voetbal International. Ook FC Groningen en FC Twente houden de situatie nauwlettend in de gaten. Net als een aantal clubs uit Engeland. Over interesse heeft de 22-jarige Beukema dus zeker niet te klagen. Dat is ook niet zo gek. Beukema krijgt samen met zijn ploeggenoten al het gehele seizoen complimenten. Go Ahead Eagles incasseert in de Keuken kampioen Divisie nauwelijks tegengoals. Doelman Jay Gorter hoefde slechts 19 keer te vissen in 29 duels.

In een interview met Voetbal International droomt Beukema al hardop: “Zo’n stap die Perr Schuurs maakt, van Fortuna naar Ajax, waarom zou ik zoiets niet kunnen? Of het wel of niet met een tussenstap is, ik heb er in ieder geval vertrouwen in dat er nog veel meer in het vat zit. Ik denk ook dat als ik heb geproefd van een hoger niveau, ik het karakter heb ten koste van alles aan te slagen. Ik ben zo leergierig en eager om te blijven investeren in mezelf. Dan zie ik geen plafond.”

Beukema heeft bij Go Ahead Eagles een contract tot 2023.