Feyenoord heeft slecht nieuws voor vijftal

Feyenoord heeft vandaag duidelijkheid gegeven aan een aantal spelers met een aflopend contract. Clubs in Nederland moeten voor 1 april duidelijkheid verschaffen. De verwachting is dan ook dat de komende dagen meer clubs hun voorbeeld van Feyenoord gaan volgen.

Bij Feyenoord is duidelijk geworden dat de aflopende verbintenissen met Eric Botteghin, Ramón ten Hove en Sven van Beek formeel zijn opgezegd. Daarnaast heeft Feyenoord ook de eenzijdige opties in de contracten met George Johnston en Bart Nieuwkoop niet gelicht. Het betekent dat het duo net als het eerder genoemde drietal na dit seizoen de club transfervrij verlaten.

Toch houdt Feyenoord nog een slag om de arm. Feyenoord op de eigen website: “In de praktijk betekent de formele opzegging of afzien van het lichten van de optie niet altijd een einde van de samenwerking. Eventueel treedt de club op een later moment nog met één of meerdere van de betreffende spelers in gesprek over een nieuwe verbintenis voor komend seizoen.”

Realistisch gezien lijkt Feyenoord geen toekomst te zien in Eric Botteghin. De geboren Braziliaan wordt in de voorbereiding op volgend seizoen 34 jaar. Vorig jaar zwaaide Feyenoord de verdediger ook al uit. Ook zullen Ramón ten Hove, Sven van Beek en George Johnston in het kader van doorselecteren hun heil elders moeten zoeken. Van Beek kampte de afgelopen jaren veelvuldig met blessure. Sinds februari speelt de verdediger, nog altijd pas 26, op huurbasis bij Willem II. George Johnston vertrok in februari op huurbasis naar Wigan Athletic en hoeft ook niet meer terug te keren.

Mogelijk dat Feyenoord nog wel in gesprek gaat met Bart Nieuwkoop. De verwachting is namelijk dat Lutsharel Geertruida naar het centrum gaat verhuizen. Feyenoord moet dus op zoek naar een nieuwe back. Twee nieuwe rechtsbacks lijkt iets te veel van het goede.