Feyenoord kondigt komst Pratto definitief aan

Feyenoord heeft de komst van Lucas Pratto officieel aangekondigd. De Argentijnse spits gaat in De Kuip het shirt met rugnummer 24 dragen.

Feyenoord heeft de 32-jarige Argentijn tot het einde van het seizoen van de Argentijnse topclub River Plate. Bij die club groeide Pratto uit tot publiekslieveling door in de finale van de CONMEBOL Libertadores tegen aartsrivaal Boca Juniors te scoren. Saillant detail, Pratto begon zijn loopbaan bij die andere Argentijnse topclub. Daar maakte hij in 2007 zijn debuut in het betaald voetbal.

In Rotterdam-Zuid gaat Pratto zijn derde Europese avontuur aan. Als jonge aanvaller speelde hij ooit voor FC Lyn Oslo en tussen 2011 en 2013 was hij de spits van het Italiaanse Genua. Zijn grootste successen vierde hij echter in Zuid-Amerika. Daar werd de vijfvoudig international van Argentinië ooit verkozen als beste speler van de competitie.  Ook werd hij in Chili  én Brazilië uitgeroepen tot beste buitenlandse speler van het jaar.

Technisch directeur Frank Arnesen op Feyenoord.nl: ‘Met de komst van een ervaren spits als Lucas voegen we een extra aanvallende optie toe aan de selectie die er meteen kan staan. Iets dat zeer welkom is met het oog de aanstaande, belangrijke seizoenshervatting en de ambities die we voor dit seizoen hebben. Goed voor Feyenoord dat we op deze manier onze selectie voor de rest van het seizoen nog hebben kunnen versterken.’

Met de komst van Pratto heeft trainer Dick Advocaat zijn gewenste extra spits binnen. Het geeft de afzwaaiend oefenmeester meer offensieve mogelijkheden. In de eerste seizoenshelft moest Advocaat het regelmatig doen met Bryan Linssen in de spits. Zo is Nicolai Jorgensen zeer blessuregevoelig. Daarnaast ligt Bozenik lang uit de roulatie.