Feyenoord raakt Nicolai Jørgensen mogelijk kwijt

Nicolai Jørgensen vertrekt mogelijk nog deze transferperiode bij Feyenoord. De Deense aanvaller staat in de belangstelling van een aantal clubs. De Turkse topclub Galatasaray zou het meest concreet zijn.

De dertigjarige Jørgensen werd de afgelopen seizoenen geteisterd door blessureleed en vormcrisis. Toch was hij afgelopen weekend bij Feyenoord één van de smaakmakers in de topper tegen Ajax. Vermoedelijk zal de 39-voudig international van Denemarken morgen ook starten bij Feyenoord – AZ.

Ondanks zijn basisplaats is het nog maar zeer de vraag of Feyenoord ‘nee’ kan zeggen tegen een buitenlands miljoenenbod. De coronacrisis heeft er in Rotterdam-Zuid hard ingehakt. Zonder veel morren nam Dick Advocaat afscheid van George Johnston (Wigan Athletic) en Luciano Narsingh (FC Twente). Beide hebben een aflopend contract en zullen komende zomer transfervrij de deur uitlopen.

Het ligt echter anders bij Jørgensen. Feyenoord zou bij hem niet alleen op zijn salaris kunnen besparen. Ook kan het mogelijk een transfersom van 3 tot 5 miljoen euro bijschrijven. Tegelijkertijd moet Advocaat dan hoogstwaarschijnlijk het seizoen afmaken met Pratto, Bozenik en Bannis.

Bij ‘Gala’ zou de topscorer van de Eredivisie uit 2017 de opvolger kunnen worden van Mbaye Diagne. De aanvaller uit Senegal staat in de belangstelling van clubs uit de Premier League. Hij scoorde dit seizoen 9 keer in 15 duels.