Feyenoord verlengt met jonge Noren en aast op Afrikaan

Met technisch directeur Frank Arnesen is de ‘bord op schoot’ scouting bij Feyenoord verleden tijd. De ervaren Deen investeerde begin dit seizoen in buitenlands talent voor het eerste elftal én Feyenoord onder 21. En dat lijkt slechts de opmaat naar meer.

Vandaag maakte het bekend dat Sondre Skogen (20) en Mikael Tørset Johnsen (20) nog zeker een half jaar aan de club verbonden zijn. Beide spelers kwamen een half jaar geleden op huurbasis over van de Noorse topclub Rosenborg. Skogen maakt nu transfervrij de overstap naar Rotterdam-Zuid. Feyenoord heeft een optie voor nog eens twee seizoenen.

Johnsen wordt juist voor nog een half jaar gehuurd van Rosenborg. In Trondheim ligt hij nog tot eind 2021 vast. Overigens is de aanvaller het jongere broertje van Dennis Johnsen die eerder voor Heerenveen, Zwolle en Ajax speelde. De buitenspeler is momenteel actief bij het Italiaanse Venezia.

Frank Arnesen, technisch directeur van Feyenoord: “Door de competitiestop vanwege het coronavirus hebben Sondre en Mikael hun kwaliteiten nog niet zo vaak kunnen etaleren. Jammer, want ik weet dat ze tot veel in staat zijn. Sondre is een sterke, robuuste verdediger en Mikael een verfijnde stilist op het middenveld. Kwaliteiten waar Feyenoord Onder 21 hopelijk in de tweede seizoenshelft op kan bouwen.”

Afrikaanse aanvaller voor Feyenoord?

En daarmee is technisch directeur Frank Arnesen nog niet klaar. Het zeer betrouwbare Twitter account Feyenoord Transfermarkt stelt dat de club zich graag wil versterken met Aliou Balde (18). De jeugdinternational van Senegal maakte eerder indruk tegen Oranje onder 17. Eind 2019 scoorde hij op het WK onder 17 jaar namens Senegal tegen zowel de Verenigde Staten als Nederland. Inmiddels maakte hij in eigen land zijn debuut voor Diambars de Saly Dourbel. Feyenoord zou de Afrikaanse aanvaller nu graag naar Nederland halen.

https://twitter.com/FeyenoordTM/status/1350038652601176066