Feyenoord wil Berghuis verleiden met zekerheid op WK-deelname

Steven Berghuis moet ook de komende seizoenen de absolute sterspeler van Feyenoord zijn. De captain kan volgens De Telegraaf rekenen op een nieuw contractvoorstel.

Berghuis geldt nog altijd als de absolute grootverdiener in de selectie van Feyenoord. Door een eerdere afspraak kan Berghuis ook nog eens voor een schijntje vertrekken. En die gedachte is een absolute nachtmerrie voor Feyenoord. De international kan komende zomer namelijk voor slechts vier miljoen euro naar een buitenlandse club trekken.

In Rotterdam-Zuid wordt volgens de clubleiding echter komend seizoen alles anders. Technisch directeur Frank Arnesen en de nieuwe trainer Arne Slot zijn achter de schermen al druk bezig. Berghuis is een wezenlijk onderdeel van die plannen. De 29-jarige aanvaller zou nu een nieuw contract kunnen tekenen. Feyenoord hoopt hem met speeltijd te kunnen verleiden. Daarmee zou na het EK deze zomer, ook het WK eind volgend jaar in Qatar een serieuze optie zijn.

De 24-voudig international weet wat hij bij Feyenoord heeft. Zijn positie is onomstreden, ondanks dat hij af en toe best wat moeite heeft met zijn discipline. Zeker in periodes dat het met team minder gaat. Arne Slot heeft echter voldoende vertrouwen dat er af te kunnen slijpen. Aan de andere kant heeft Berghuis nog wel de ambitie om zich te revancheren van zijn eerste buitenlandse avontuur. Bij het Engelse Watford liep het niet zoals verwacht.