FIFA 21: Malen en Klaiber krijgen na gelijkspel beide een upgrade

De topper tussen Ajax en PSV eindigde in een 2-2 gelijkspel. Dat heeft ook consequenties voor fervente FIFA 21 gamers vanwege de zogenaamde Eredivisie showdown.

Electronic Arts, de makers achter FIFA 21, selecteerde Ajax – PSV als de tweede showdown challenge van dit seizoen. Voor de tweede keer dit seizoen houdt FIFA 21 een showdown challenge. Hierbij worden er cards beschikbaar gemaakt als squad building challenge van twee clubs die elkaar treffen. Na Sevilla – Villarreal gaat het nu om Ajax – PSV. Er zijn eerder deze week speciale cards gelanceerd van Sean Klaiber en Donyell Malen. Daarmee kreeg de Eredivisie opnieuw een aantal bijzondere cards in FIFA 21. Niet eerder waren er in dit stadium van het seizoen al zoveel cards beschikbaar.

Klaiber heeft nu een card met een overall rating van 85, Donyell Malen van 84. De rechtsback van Ajax heeft een enorme pace (92) waarbij hij aanvallende impulsen makkelijk kan beteugelen. Zeker omdat ook zijn defensieve kwaliteiten met 84 en fysiek 94 enorm zijn. Daarmee wordt hij meer dan een concurrent voor FIFA 21 Rulebreaker Denzel Dumfries. Sterker nog, Klaiber wordt gezien als de beste rechtsback in FIFA 21! Je kan die ook nog eens heel goed combineren met Gravenberch en natuurlijk flashback Robben.

Ook de Showdown card van Malen in FIFA Ultimate is erg fijn. Malen heeft juist een overall pace van 95 en overall shooting van 83. Die laatste wordt met name negatief beïnvloedt door afstandsschoten. Daar heeft Malen een rating van 75 voor gekregen. Daarnaast valt zin 4* skill level op, in combinatie met een 3* weak foot.

Door het 2-2 gelijke spel krijgen beide spelers een upgrade van +1 van hun huidige card. De Klaiber showdown wordt dus 86, die van Malen 85. Bij winst van één van de clubs had de desbetreffende speler een upgrade van +2 gehad, de verlies helemaal niets. Het is nog onbekend waar EA bij beide showdown cards gaat plussen. Die upgrade zal begin volgende week plaatsvinden.

Update maandag 11 januari: De community had verwacht dat de Malen en Klaiber showdown cards vandaag een upgrade zouden krijgen. Dat is op maandag nog niet gebeurd.

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: FIFA 21: Malen en Klaiber krijgen na gelijkspel beide een upgrade | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.