FIFA 21: Showdown challenge in aanloop naar Ajax – PSV

Komend weekend staat de absolute kraker in de Eredivisie op het programma. Ajax neemt het in eigen huis op tegen PSV. Beide clubs willen hun titelaspiraties kracht bij zetten. Ook in het buitenland wordt de wedstrijd nauwlettend in de gaten gehouden. De populaire game FIFA 21 wijdt er zelfs een heuse showdown aan.

Voor de tweede keer dit seizoen houdt FIFA 21 een showdown challenge. Hierbij worden er cards beschikbaar gemaakt als squad building challenge van twee clubs die elkaar treffen. Na Sevilla – Villarreal gaat het nu om Ajax – PSV. Er zijn speciale cards gelanceerd van Sean Klaiber en Donyell Malen. Daarmee krijgt de Eredivisie opnieuw een aantal bijzondere cards in FIFA 21. Niet eerder waren er in dit stadium van het seizoen al zoveel cards beschikbaar.

Klaiber heeft nu een card met een overall rating van 85, Donyell Malen van 84. De rechtsback van Ajax heeft een enorme pace (92) waarbij hij aanvallende impulsen makkelijk kan beteugelen. Zeker omdat ook zijn defensieve kwaliteiten met 84 en fysiek 94 enorm zijn. Daarmee wordt hij een concurrent van FIFA 21 Rulebreaker Denzel Dumfries. Je zou kunnen overwegen een van de twee als centrale verdediger op te stellen.

Ook de Showdown card van Malen in FIFA Ultimate is erg fijn. Malen heeft juist een overall pace van 95 en overall shooting van 83. Die laatste wordt met name negatief beïnvloedt door afstandsschoten. Daar heeft Malen een rating van 75 voor gekregen. Daarnaast valt zin 4* skill level op, in combinatie met een 3* weak foot.

Om de Klaiber Showdown en Malen Showdown te bemachtigen dien je een squad building challenge te voltooien. Bij beide cards is er de eis van een overall teamrating van 84, in combinatie met een chemistry van 60 en minimaal 1 Nederlandse speler in het elftal. Een dergelijke challenge kost je op de Playstation circa 75000 coins.

En het wordt nog mooier. De winnaar van het duel Ajax – PSV krijgt een upgrade van 2 ratings. Klaiber zou dus bij winst van Ajax naar een rating van 87 gaan, Malen naar 85. Bij een gelijkspel gaat het om +1. De verliezer krijgt geen upgrade.

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: FIFA 21: Showdown challenge in aanloop naar Ajax – PSV | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.