FIFA 22: Boca Juniors keert terug, andere naam voor Atalanta en Lazio

Piemonte Calcio, Roma FC, Nuñez, Buenos Aires en Oceânico FC zijn zo maar een aantal clubnamen in FIFA 21. Dat had alles te maken met de rechten die Electronic Arts de maker achter de populaire FIFA game had. Clubs als Juventus, AS Roma, River Plate, Boca Juniors en Corinthians liggen namelijk onder contract bij Konami, de makers van Pro Evolution Soccer (PES).

Toch gaat er iets veranderen. Boca Juniors is vanaf eind deze maand namelijk beschikbaar in FIFA 22. Electronic Arts heeft de rechten van de Argentijnse topclub weer in bezit. Niet alleen de terugkeer van Boca Juniors is goed nieuws. Ook voor stadionliefhebbers is het iconische La Bombonera een welkome aanvulling. Tegelijkertijd werd eerder al bekend dat ook twee andere Italiaanse clubs niet meer met hun echte naam, logo, stadion en clubkleuren in FIFA 22 speelbaar zijn. Het gaat om Atalanta Bergamo en SS Lazio.

Electronic Arts is maar wat trots op het opnieuw bemachtigen van de rechten van Boca Juniors

Wat zijn de afwijkende clubnamen in FIFA 22?

  • Juventus (Piemonte Calcio)
  • AS Roma (Roma FC)
  • Lazio Roma (Latium)
  • Atalanta Bergamo (Bergamo Calcio)
  • River Plate (Nuñez)
  • Corinthians (Oceânico FC)

Het is ook al bekend dat in ieder geval de volgende grote naam in FIFA 23 zal ontbreken. In FIFA 22 is het nog mogelijk om met Napoli te spelen. Vanaf het seizoen 2022-2023 is dat niet meer mogelijk. Vermoedelijk zal Napoli in FIFA 23 te boek komen te staan als Campania Calcio of Napoli FC.