FIFA 22: Primeur voor Eredivisie en Guus Til

Een primeur voor de Eredivisie. Na de vijf grootste competities van Europa krijgt ook de Eredivisie een maandelijkse card in FIFA 22. De Speler van de Maand uit de Eredivisie krijgt die card.

Vanaf dit seizoen wordt de Eredivisie Speler van de Maand ook maandelijks gehuldigd in het spel FIFA 22. De Eredivisie CV werkt hiervoor samen met spelontwikkelaar EA Sports. Guus Til is de eerste eredivisiespeler ooit met een speciale kaart in FIFA 22 Ultimate Team. De Eredivisie is na de vijf grote competities de eerste league met een eigen Speler van de Maand-kaart in het spel.

De middenvelder van Feyenoord heeft in september volgens de statistieken en stemmen van voetballiefhebbers het beste gepresteerd. In zijn laatste drie wedstrijden waren zes van zijn zeven schoten op doel. Maar dat niet alleen. Ook scoorde hij twee wedstrijden op rij en – met één wedstrijd minder dan de andere clubs – de meeste doelpunten in de maand (vier goals). Het levert de huidige topscorer in de Eredivisie, naast een Eredivisie Speler van de Maand-prijs, ook zijn eerste prijs in FIFA 22 op.

Guus Til is namelijk de eerste eredivisiespeler ooit met een zogeheten Eredivisie Player of the Month-kaart in FIFA 22 Ultimate Team. In dit populaire spelonderdeel kunnen FIFA-spelers hun eigen droomelftal samenstellen door onder meer wedstrijden online te spelen, uitdagingen te voltooien en te handelen in spelerskaarten.  Het is een nieuwe opsteker voor Til. Afgelopen zomer leverde hij veel geld in om weer in Nederland te spelen. Na teleurstellende avonturen bij Spartak Moskou en Freiburg is hij weer helemaal opgebloeid.

Een-na-beste eredivisiespeler in FIFA 22

De spelerskaart van Guus Til is flink in waarde gestegen: zijn overall rating is met +10 punten gestegen van 72 naar 82. Dit maakt hem de op één na beste eredivisiespeler in het spel. Om de speciale Eredivisie Player of the Month-kaart van Guus Til te bemachtigen moeten spelers een aantal opdrachten voltooien in de zogeheten Squad Building Challenges.

Hoe lang Guus Til in de top 3 van beste eredivisiespelers in FIFA 22 blijft staan, is nog maar de vraag. Ook alle volgende winnaars van het Eredivisie Speler van de Maand-klassement krijgen een speciale kaart in het spel. De Eredivisie is de vijfde competitie met Player of the Month-kaarten in het spel. Eerder gingen de Engelse Premier League, Spaanse La Liga Santander, Duitse Bundesliga, Franse Ligue 1 Uber Eats en sinds dit seizoen ook de Italiaanse Serie A de Nederlandse competitie voor.

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: FIFA 22: Primeur voor Eredivisie en Guus Til | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.