Flinke klap voor Ajax: Brobbey vertrekt transfervrij

Credits: Marco Oomen Fotografie

Een flinke klap voor Ajax. Brian Brobbey heeft de club laten weten zijn aflopende verbintenis niet te verlengen. Daarmee vertrekt de talentvolle aanvaller aan het einde van het seizoen transfervrij uit Amsterdam.

De jeugdinternational speelde al zes keer in het eerste elftal van Ajax. Daarin kwam hij twee keer tot scoren. Namens Jong Ajax maakte hij in  29 wedstrijden 16 doelpunten. Brobbey staat er in heel Europa goed op en lijkt komende zomer ongetwijfeld te gaan tekenen bij een Europese topclub. De aanvaller wordt vertegenwoordigd door Mino Raiola en José Fortes.

Marc Overmars, directeur voetbalzaken: “Wij vinden het erg jammer en hebben er alles aan gedaan om hem langer bij Ajax te houden. Hij kiest ervoor om na de zomer ergens anders te gaan voetballen. Ik baal ervan, maar het is zijn goed recht. Brian staat nog een paar maanden bij ons onder contract, als we hem nodig hebben dan zal de trainer hem opstellen.”

“We verwijten Ajax nul”, aldus zaakwaarnemer José Fortes in een korte reactie. “Ajax heeft er echt alles aan gedaan. Met het voorstel was ook weinig mis.” Daarbij heeft Algemeen Dagblad aanvullend gevraagd of het besluit mede is ingegeven door de komst van record aankoop Sébastien Haller? “Nee, ook niet. Brian maakt deze keuze op basis van zijn gevoel. Daar kan Ajax niks aan doen. We zijn nog niet in gesprek met andere clubs. We zullen zien wat de toekomst brengt. Maar nogmaals, dat ligt niet aan Ajax.”

De negentienjarige Brobbey was al geruime tijd in gesprek met Ajax over een nieuwe verbintenis. Het is daarmee de tweede grote tegenvaller voor Ajax. Eerder werd al duidelijk dat talentvolle spits Julian Rijkhoff (16) naar Borussia Dortmund trekt. Ajax moet dus nog langer wachten op een waardig opvolger van Patrick Kluivert als zelf opgeleide spits.

1 Trackback / Pingback

  1. Ajax Nieuws Online: Flinke klap voor Ajax: Brobbey vertrekt transfervrij | Al het Ajax nieuws en video' s

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.