Fortuna Sittard aast op Belgische back in Turkse dienst

Fortuna Sittard hoopt zich deze transferperiode te versterken met twee verdedigers. Daar is Mickaël Tirpan er mogelijk één van. De Belgische back speelt momenteel voor het Turkse Kasimpasa maar wil graag dichterbij huis spelen vanwege zijn familie.

Tirpan is op dit moment een vaste waarde bij Kasimpasa in de Turkse Süper Lig. De teller staat in zijn tweede seizoen op 16 duels en hij pikte zelfs een doelpuntje mee. De rechtsback, eerder actief bij Eupen en Lokeren, maakt indruk en werd in Turkse media ook al meerdere keren gelinkt aan de traditionele topclubs. Daar lijkt Tirpan echter niet op te wachten. Een overgang terug naar België of Nederland lonkt.

Dat heeft alles te maken met de privé situatie van Tirpan. Zijn vrouw heeft een agressieve vorm van de ziekte MS. Voor haar behandelingen zou ze graag weer naar België willen. Fortuna Sittards is nu één van de clubs die interesse heeft. Bij Fortuna Sittard kan Lazaros Rota nog niet overtuigen. Rota maakte weliswaar zijn debuut voor het nationale team van Griekenland maar is in Limburg nog geen zekerheidje.

Naast een rechtsback hoopt Fortuna Sittard ook nog op een linksbenige verdediger.