Fortuna Sittard bevestigt komst van ervaren Portugees

Fortuna Sittard heeft Ivo Pinto definitief binnen. De ervaren verdediger uit Portugal wordt voor een jaar gehuurd van de Kroatische topclub Dinamo Zagreb. Met Pinto voegt Fortuna Sittard een brok aan ervaring toe. Pinto heeft een aflopende verbintenis in Zagreb en zou na dit seizoen dus transfervrij over kunnen stappen.

“Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe uitdaging, in een nieuw land,” aldus Pinto op de website van Fortuna Sittard. “We gaan er alles aan doen om het onderste uit de kan te halen, zodat we samen met de supporters mooie momenten te vieren hebben.”

Technisch manager Sjoerd Ars: “We waren op zoek naar een ervaren kracht om de defensie mee te versterken. Met Ivo erbij hebben we meer balans en mogelijkheden in onze achterste linie. We halen we met hem een geroutineerde speler binnen met Champions League-ervaring, die een belangrijke rol kan gaan spelen in de ontwikkeling van onze jeugdige talenten.”

Pinto heeft al wat mooie clubs achter zijn naam staan. Zo speelde hij voor FC Porto, Rio Ave en CFR Cluj. De meeste wedstrijden speelde hij echter voor Norwich City (95), waar hij jarenlang in de Championship aanvoerder was, en Dinamo Zagreb (120). Bij de Kroatisch kampioen speelde hij ook in de groepsfase van de Champions League en Europa League.

Naast Pinto hoopt Fortuna Sittard ook nog altijd Mickaël Tirpan los te weken bij Kasimpasa. De Belgische back wil graag terugkeren naar Limburg. Afgelopen seizoen maakte Tirpan al de nodige indruk in het elftal van Sjors Ultee.