Fortuna Sittard gaat nog aantal wisselingen ondergaan

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Met nog ruim twee weken te gaan is Fortuna Sittard nog lang niet klaar op de transfermarkt. De Limburgers willen zichzelf nog versterken. Ondertussen mogen ook nog een aantal spelers vertrekken.

Dagblad De Limburger meldt dat Branislav Ninaj en Gregoire Amiot tot de spelers behoren die de club mogen verlaten. Eerder stuurde Fortuna Sittard al huurling Jarosław Jach terug naar Crystal Palace.

Vooral de naam van Ninaj is opvallend. De 26-jarige verdediger was vorig seizoen nog een vaste waarde bij Fortuna Sittard. Hij kwam in 22 van de 24 duels in actie. Daarnaast maakte hij vorig jaar na zeven jaar afwezigheid zijn rentree in het nationale team van Slowakije. Met een EK komende zomer zou zijn marktwaarde zo maar omhoog kunnen schieten. Ninaj verloor na de eerste drie wedstrijden zijn basisplaats. Daarna kreeg hij enkel nog vijf keer als invaller speelminuten.

Eerder was al duidelijk dat Lazaros Rota kan vertrekken. De tweevoudig international van Griekenland heeft met nieuweling Tirpan een serieuze concurrent gekregen. Afgelopen woensdag kwam de van Kasimpasa overgekomen Mickaël Tirpan al als invaller binnen de lijnen. De verwachting is dat hij snel een basisplaats zal opeisen.

Aan de andere kant linken Griekse media Fortuna Sittard aan Dimitrios Emmanouilidis (20) van Panathinaikos. Vooralsnog wil de Griekse club niet meewerken aan een tijdelijk vertrek van de buitenspeler. Fortuna Sittard greep daarnaast mis op Mike te Wierik die besloot terug te keren naar FC Groningen. Fans van Fortuna Sittard lijken dan ook nog te kunnen rekenen op zowel een verdediger als anavaller.