Fortuna Sittard heeft beet: rechtsback naar Limburg

Fortuna Sittard heeft zich zoals verwacht versterkt met Mickaël Tirpan. De 27-jarige verdediger komt op huurbasis over van het Turkse Kasimpasa.

Tirpan is geboren in België en heeft Turkse roots. De rechtsback verruilde vorig jaar het Belgische Lokeren voor het Turkse Kasimpasa. In de Turkse Super Lig was Tirpan een basiskracht. Toch kiest de verdediger bewust voor een club dichterbij huis. Dat heeft alles te maken met de ziekte van zijn vrouw. Eerder speelde Tirpan ook voor Moeskroen en KAS Eupen. Bij Kasimpasa ligt hij nog tot dezomer van 2022 vast.

“Ik ben blij dat het rond is,” aldus Tirpan op de website van Fortuna Sittard. “Het Nederlandse voetbal, een nieuwe uitdaging. Ik kijk er enorm naar uit. Ik ben blij als ik maandag op het trainingsveld sta en mijn nieuwe ploeggenoten kan ontmoeten. We spelen in januari veel belangrijke wedstrijden, een mooie gelegenheid om meteen van waarde te zijn voor het team.”

De Limburgers zijn blij met het buitenkansje. Technisch manager Sjoerd Ars: “Mickaël is gehaald om de strijd aan te gaan voor de rechtsbackpositie, al kan hij ook op het middenveld uit de voeten. Het is een speler met een enorme winnaarsmentaliteit. We halen met Mickaël een ervaren versterking in huis, die er meteen zal staan. Hij was tot aan zijn komst een vaste waarde in het elftal van Kasimpasa. Een prachtige kans voor Fortuna Sittard om een speler van dit kaliber toe te voegen aan de selectie.”

https://twitter.com/FortunaSittard/status/1348295197961162761