Fortuna Sittard hoopt op komst van ervaren Portugees

Fortuna Sittard wil een brok aan ervaring aan haar verdediging toevoegen. De Portugese verdediger Ivo Pinto moet de selectie van Sjors Ultee gaan versterken.

Fortuna Sittard hoopte lange tijd Mickaël Tirpan opnieuw aan zich te binden. Vorig seizoen werd de Belgische back al een half jaar gehuurd van het Turkse Kasimpasa. Een tweede verhuurperiode lijkt er vooralsnog niet in te zitten. Om die reden speurde Fortuna Sittard verder op de internationale transfermarkt.

Fortuna Sittard is uitgekomen bij de Kroatische topclub Dinamo Zagreb. Ivo Pinto is al een aantal jaar actief in de Kroatische hoofdstad. De voormalig jeugdinternational van Portugal is bezig aan zijn tweede periode bij Dinamo Zagreb. Tussendoor werd hij verkocht aan Norwich City en keerde hij ook weer terug. De afgelopen jaren werd hij door Dinamo Zagreb verhuurd aan FC Famalicão en Rio Ave.

Met nog een jaar te gaan wil Dinamo Zagreb nu definitief breken. Fortuna Sittard lijkt nu zijn volgende bestemming te gaan worden. In het verleden speelde Ivo Pinto onder andere in de Engelse Premier League, de groepsfases van de Champions League en Europa League. Pinto zat ook al eens bij de selectie van het nationale team van Portugal maar kwam daar niet verder dan de bank.